Welkom op FAQ pagina van Jawliner.nl

Veelgestelde vragen

Onze siliconen zijn 100% BPA- en PVC-vrij. Bovendien beschikt onze fabrikant over een geldig F.D.A-certificaat, dat regelmatig wordt gecontroleerd. Omdat wij in Duitsland en de EU verkopen, zijn wij onderworpen aan strenge regelgeving en zijn daarom verplicht om onze JAWLINER’s regelmatig te laten testen op schadelijke stoffen door een onafhankelijk laboratorium. Wij worden regelmatig getest en gecertificeerd door het PICA Instituut uit Berlijn.

Sinds 2021 zijn onze JAWLINER en de verpakking geïnspecteerd en bekroond door het Beierse Gezondheidsbureau. Als u het nog steeds niet zeker weet, raden wij in plaats daarvan JAWLINER Fitness-kauwgom aan. De kauwgom is niet gemaakt van siliconen maar heeft de normale ingrediënten van een kauwgom. Toch is JAWLINER Fitness Kauwgom de hardste kauwgom ter wereld en bovendien uitstekend geschikt voor het trainen van uw kaak- en gezichtsspieren.

Na overleg met onze orthodontist is het trainen met de originele, geteste JAWLINER niet gevaarlijk voor uw kaakgewricht. Er zijn veel andere kaaktrainers die zeker schadelijk zijn voor uw kaakgewricht en uw tanden.

Lees voor meer informatie ons artikel: JAWLINER echt gevaarlijk?

Maar volg alstublieft onze trainingsaanbevelingen: Train niet meer dan 5-15 minuten om de dag! Als u het nog steeds niet zeker weet en u over het algemeen minder druk wilt uitoefenen op uw kaakspieren en meer van uw gehele gezichtsspieren wilt trainen, raden wij de JAWLINER Fitness Kauwgom aan in plaats van de JAWLINER 3.0.

Dat hangt helemaal af van uw kracht in uw kaak. Als je start met JAWLINER Beginner en er na een tijdje doorheen gebeten bent, is de tijd rijp om over te stappen naar JAWLINER Advanced.

Normaal gesproken zou je er 1-3 maanden mee moeten kunnen trainen. Als u al weet dat u zeer scherpe, taaie of zeer uitgesproken kaakspieren heeft, raden wij u liever JAWLINER Fitness Kauwgom aan. Hoe scherp je tanden ook zijn en hoe sterk je ook bent, je kunt de kauwgom niet vernietigen.

Het verschil wordt vaak onderschat, als je net begint met het trainen met Jawliner raden wij je aan te starten met de Jawliner beginner. Vervolgens stap je door naar de Jawliner advanced en vervolgens door naar de Jawliner expert. Zonder enige ervaring en training is de expert voor de meeste veelste sterk!

Dit zijn de verschilende weertanden van de Jawliner: Beginner 70 kg/cm², Advanced 100 kg/cm², Expert 120 kg/cm².

Bij het trainen met JAWLINER worden de kaakspieren getraind om de vorm van uw gezicht te veranderen door de spiermassa te vergroten. Hierdoor kunt u in zeer korte tijd resultaten bereiken. Mewing daarentegen richt zich op een langdurige verandering in de vorm van het gezicht door te wennen aan een bepaalde tongpositie. Hierbij richten wij ons niet op het trainen en vormgeven van specifieke spiergroepen, maar op het op de lange termijn veranderen van de vorm en positie van het kaakbot. Tijdens de groeifase is dit relatief eenvoudig te veranderen, maar op latere leeftijd is het onmogelijk om op korte termijn succes te behalen.

Onze JAWLINER is perfect voor het effectief opbouwen van kaakspieren.

Als u al succesvol aan het mewen bent, maar uw succes nog een beetje wilt vergroten, raden wij de JAWLINER fitness kauwgom aan. Het is de hardste kauwgom ter wereld en uitermate geschikt om je kaakspieren op te bouwen maar ook om te helpen bij mewing. Jawliner fitness kauwgom herinnert u tijdens het miauwen regelmatig aan de juiste tongpositie.

Deze varriant is een upgrade van de oude varriant om de kwaliteit te verbeteren. 

De volgende punten zijn verbeterd:

  • De duurzaamheid 
  • Verbeterde hardheidniveau
  • De werking en de garantie

Wij gebruiken voor het versturen van een pakketje DHL of Post NL.

Indien het pakketje voor 23:00 wordt besteld, wordt het bijna altijd de volgende dag geleverd! 

Het kan, maar wordt niet aangeraden.

De kans dat de Jawliner scheurt of beschadigd is groot, maar de kans dat de beugel beschadigd is ook aanwezig. 

Beide opties lijken met niet ideaal..