Hoe kan jij je kaakspieren trainen? Wij leggen je uit hoe je een mooie kaaklijn kan verkrijgen!

Hoe kan jij je kaakspieren trainen? Wij leggen je uit hoe je een mooie kaaklijn kan verkrijgen!

Hoe kan jij je kaakspieren trainen? Wij leggen je uit hoe je een mooie kaaklijn kan verkrijgen!

Je kunt de vorm van je gezicht transformeren, je gezicht bestaat uit spieren, die kunnen ook gewoon getraind worden, je moet gewoon weten hoe! De kaaklijn trainen is eenvoudiger dan je denkt.
In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je thuis in enkele minuten je kaakspieren kunt trainen. In het begin vind je oefeningen die je gemakkelijk kunt doen zonder training apparatuur. Daarna gaan we verder met trainingen waarvoor je speciale trainingsgadgets nodig hebt.
Alle oefeningen zijn specifiek ontworpen om de kauwspieren te activeren, dit zijn de spieren direct boven je kaakbot en de spieren die verantwoordelijk zijn voor het kauwproces. Door gerichte training vergroten ze en zorgen ze voor een opvallende, sterke kaaklijn en de bekende aantrekkelijke, mooie kaaklijn!
Ik raad aan om de oefeningen minstens 3 keer per week de training te herhalen voor het beste resultaat op de lange termijn.

1. Moon kissing (Maankussen) :

Strek je nek en kijk naar boven. Vorm nu je lippen in een kus vorm en probeer je onderlip zo ver mogelijk naar boven te strekken. U zou een trekkracht in uw keel en kaak moeten voelen. Herhaal de zoenoefening 30 keer en dan een pauze van 5 minuten.

2. Side kis: (zij-kus)

Vorm je mond in een kus. Trek dan als eerst de rechter mondhoek zo ver mogelijk omhoog. Probeer de positie 3 secondes vast te houden en ontspan de mondhoeken even. Herhaal nu de oefening aan de linkerkant en trek de hoek van je linker mond zo ver mogelijk omhoog. Probeer de positie opnieuw minimaal 3 seconden vast te houden. Ontspan de mondhoeken en herhaal deze oefening 30-60 keer. Je zult merken dat de spieren rond je mond en wangen moe worden.

3. Lip press: (Lippen-samendrukken)

Druk eerst je boven en onderkaak tegen elkaar en begin dan je lippen en mondhoeken tegen elkaar te drukken. Bij deze oefening moeten alle spieren uw mond en kaak zich inspannen. Blijft 10 seconde in de aangespannen positie en laat dan los. Dit is een zeer goede oefening en mag voor beginners niet vaker dan 5 keer worden herhaald. Zodra je merkt dat je gezichts- en kaakspieren niet voldoende zijn getraind, kun je de oefening 10 keer herhalen.

4. Gekke Grijns:

Vorm je mond tot een brede grijns en probeer je mondhoeken zo ver mogelijk in beide richtingen te strekken. Houd de positie minimaal 30 seconde vast. Probeer elke keer de grijnspositie te verlengen om de efficiëntie van je training te vergroten.

5. Wang strekken:

Vul je beide wangen met lucht. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk lucht in je wangen houdt. Je wangen en mondspieren moet rekken. Houd deze positie 3 minuten vast. Probeer elke keer meer lucht in je wangen te blazen zonder door je mond lucht te laten ontspannen en houd het weer even vast. Ontspan vervolgens even door uw mond losjes te bewegen. Je zal merken dat je mond en wangspieren hard moeten werken om geen lucht te verliezen tijdens de oefening.

6. Mond strekken

Open je mond zo ver mogelijk en probeer de positie 60 seconden vast te houden. Begin dan in de open positie je mond nog meer te openen. U zult merken hoe uw kaakspieren rekken en langer worden. Herhaal de rekoefening 10 keer en ontspan daarna je mond. Tijdens de oefening zul je merken hoe je kaakgewrichten in en uit bewegen. Als u zich ongemakkelijk voelt of als de rekoefening pijnlijk of ongemakkelijk is, stop dan met de oefening en raadpleeg je huisarts.

7. Bijten en vasthouden met Jawliner

Voor deze oefeningen zou ik je de Jawliner aanbevelen. Als u geen Jawliner bij de hand heeft: neem een wijnkurk, knip deze in 2 stukken door zodat u twee lange stukken van dezelfde maat heeft, vergelijkbaar met de Jawliner. Neem beide Jawliners (of wijnkurken) en plaats ze op de twee achterste kiezen. Sluit je mond en bijt langzaam halverwege. Pas op dat je niet zo hard mogelijk bijt, dit is slecht voor je gebit. Doe deze oefening nooit zonder iets tussen uw tanden. Bijten zonder weerstand tussen de bijtvlakken is er ongezond voor het gebit! Zorg er ook voor dat je gecertificeerd apparatuur gebruikt van merken zoals Jawliner. De originele Jawliner is getest door Duitse laboratoria volgens de hoogste normen voor schadelijk stoffen en componenten. Alternatieve uit China hebben mogelijk niet zulke hoge veiligheidsnormen en zijn in het ergste geval mogelijk niet getest door orthodontisten.

8. Snel kauwen met Jawliner 

Voor deze oefening heb je een soort harde kauwgom nodig. Wij raden onze Jawliner aan! In mijn ervaring is het de hardste en meest duurzame kauwgom om de markt. Mastik Resin of Falim kauwgom zijn ook oké, maar niet zo sterk en daarom niet zo effectief. Stop de kauwgom in je mond en bijt snel. Je kunt helemaal naar beneden buiten zodat uw kauwgom een keer volledig wordt afgesneden. Zorg ervoor dat je geen roterende kauwbewegingen maakt, maar beweeg je kaken gecontroleerd op en neer. Heerhaal dit proces 30 keer. In het begin zul je geen 30 herhalingen kunnen doen en zijn je kaakspieren al na een paar happen uitgeput. Neem dan een pauze van 2 minuten en herhaal de oefeningen opnieuw tot je 30 herhalingen hebt bereikt.
Vul je E-mail adres hieronder in en ontvang het GRATIS E-book om het trainingsoverzicht makkelijk te kunnen volgen en duidelijke afbeeldingen te zien bij de bijbehorende oefeningen.
Terug naar blog